Companii

Sandoz: Am transferat in Romania productia a 14 medicamente

21.06.2007, 18:00 217

Gigantul elvetian Sandoz, al doilea jucator de pe piata mondiala a medicamentelor generice, a mutat definitiv productia pentru 14 produse ale grupului la unitatile pe care le detine la Targu-Mures din state precum Germania, India sau Slovenia.
Miscarea a inceput in 2004 si urmeaza sa continue in perioada urmatoare cu inca trei produse.
"La nivelul grupului Sandoz s-a pus problema armonizarii productiei. De aceea vrem sa avem numai cateva puncte de productie pentru moleculele importante. Romania este locatia ideala in care putem produce pe scara mica. Am mutat aici unele din produsele pe care le realizam in Germania, India, Slovenia", a declarat pentru ZF Iztok Sever, country head al Sandoz Romania.
Pentru productia de simvastatina, care se foloseste la reglarea nivelului colesterolului, de exemplu, Sandoz folosea 28 de unitati de productie, insa a decis sa se limiteze la numai cateva.
Produsele la care Sandoz a mutat productia in Romania sunt in special din segmentul antibioticelor, printre ele numarandu-se Eritromicina, Doxiciclina, Tetraciclina si Lekoklar.
Pentru acest an Sandoz Romania si-a bugetat o cifra de afaceri in crestere cu 30% comparativ cu 2006, iar pentru 2008 cresterea cifrei de afaceri va fi de 28%. Compania si-a bugetat pentru acest an afaceri de 220 mil. lei (65 mil. euro).
Produsul cu cele mai mari vanzari al Sandoz in Romania este Ketonal. Anul acesta vanzarile de Ketonal sunt estimate sa atinga 8-9 mil. dolari.
In Romania, Sandoz s-a nascut prin fuziunea companiilor slovene Lek, Lek Pharmatech, cu Biochemie si Hexal, sediul central fiind in orasul Targu-Mures, unde se afla si cele doua unitati de productie, una destinata realizarii penicilinei, iar cealalta pentru productia de macrolide (antibiotice de ultima generatie).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO