Companii

Salariatii Dacia vor lucra in mai, cu schimbul, doar cinci zile

04.05.2000, 00:00 11



Salariatii producatorului de automobile Dacia Pitesti, societate preluata anul trecut de producatorul francez de automobile Renault, vor lucra in aceasta luna doar cinci zile, iar 17 zile vor fi nelucratoare, arata un comunicat al societatii.

Surse din cadrul Dacia au afirmat ca aceste intreruperi ale activitatii fac parte dintr-un program care a intrat in vigoare la inceputul acestui an si care este adaptat situatiei industrirei automobilistice autohtone, sector care a inregistrat o scadere fara precendent. Potrivit estimarilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor (APIA) scaderea pietei a fost anul trecut de la 50%, deoarece oamenii nu au bani sa cumpere o masine. Pe de alta parte, cei care isi permit sa achizitioneze un automobil au si exigente mai ridicate.

"Toti producatorii romani de automobile se confrunta cu dificultati, cazul Dacia nu este singular. Noi preferam sa tinem personalul acasa, decat sa lucram pe stoc, pentru ca in acest fel costurile pe care trebuie sa le acoperim sunt mult mai reduse", mai arata sursele citate.

In ceea ce priveste noul contract colectiv de munca prevazut in cadrul contractului de vanzare al societatii, si care va fi elaborat de catre compania franceza Renault, oficialul Dacia afirma ca au fost discutate numai cateva capitole, printre care si cel referitor la salarizare. Acesta estimeaza ca forma finala a contractului va fi definitivata in urmatoarea perioada, urmand a fi data publicitatii in cel mai scurt timp.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO