Companii

Saint-Gobain aduce capital de 5 mil. euro la Ploiesti

29.06.2006, 18:38 12

Saint-Gobain Isover Romania, companie aflata in portofoliul gigantului francez de materiale de constructii Saint-Gobain, si-a majorat capitalul social cu 5 mil. euro, ajungand in prezent la 12,6 mil. euro (calculat la un curs mediu de pe primele cinci luni, de 3,53 lei/euro), potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial.
Aceasta miscare vine dupa ce Saint-Gobain Glass Romania, firma care activeaza in productia de geam pentru constructii, si-a majorat recent capitalul social cu 12 mil. euro prin aport de capital. Potrivit sursei citate, Saint-Gobain Austria, actionarul majoritar, a majorat capitalul social al companiei din Romania cu 5 mil. euro prin aport in numerar, ajungand sa detina 99,78% din Saint-Gobain Isover Romania.
Restul actiunilor sunt in posesia Saint-Gobain Isover Polonia. Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei. Saint-Gobain Isover Romania detine, potrivit propriilor estimari, circa 26-28% din totalul pietei de materiale izolatoare - vata minerala de sticla, bazaltica, polistiren extrudat si expandat, respectiv 42-44% din piata vatei minerale de sticla si circa 50-52% pe segmentul de vata minerala bazaltica. Compania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de circa 12 mil. euro, iar pentru acest an estimeaza afaceri de 14-14,5 mil. euro, avand 140 de angajati.
Francezii au achizitionat anul trecut producatorul de materiale de constructii DBW Ploiesti. Reprezentantii Saint-Gobain au anuntat un plan de investitii de 35 mil. euro in construirea unei fabrici de vata minerala de sticla si pentru majorarea capacitatilor de productie de vata minerala bazaltica existente, plan prevazut a se finaliza pana la sfarsitul anului 2006 - inceputul anului viitor. Gigantul francez deruleaza cel mai mare proiect de investitii greenfield de pe piata materialelor de constructii la Calarasi, de peste 100 mil. euro.
Saint - Gobain activeaza pe piata prin mai multe divizii in sectorul de profil de la materiale izolatoare, geamuri pentru constructii, abrazivi pana la gips carton (unde detine pozitia de lider de piata prin Rigips Romania).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO