Companii

Să fie lux. Prada, Bottega Venetta şi Tiffany discută intarea pe piaţa locală

Autor: Cristina Roşca

20.01.2012, 12:31 172

Valentino, Gucci, Alfred Dunhill, Max Mara, Burberry şi Gerard Darel sunt doar câteva dintre brandurile internaţionale de lux care au ţinut în 2011 prima pagina a revistelor şi ziarelor cu planurile lor în România, a doua cea mai dezvoltată piaţa după Polonia. Anul trecut a fost astfel unul dintre cei mai importanţi pentru piaţa de lux din România.

Alfred Dunhilll şi Valentino au deschis anul trecut primele lor magazine monobrand din România, potrivit companiei de cercetare a pieţei de lux CPP Management Consultants.

Max Mara a anunţat relocarea magazinului într-un spaţiu de trei ori mai mare, în timp ce Gerard Darel a deschis al doilea magazin în cadrul centrului comercial Băneasa Shopping City.

Tot anul trecut au apărut zvonurile despre venirea brandului britanic de lux Burberry, care va fi adus în franciză în martie 2012. Au apărut de asemenea zvonuri despre revenirea pe piaţă a brandului Escada, după patru ani de absenţă.

CPP Management Consultants spune că anul acesta nu se anunţă alte nume, pentru 2013 fiind pe masa de discuţii nume precum Prada, Bottega Veneta şi Tiffany. Nimic nu este bătut însă în cuie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO