Companii

S-a ferit de facultatea de construcţii, dar acum face 40.000 de euro în acest domeniu

S-a ferit de facultatea de construcţii, dar acum face...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

28.07.2013, 19:22 754
Lucian Bogdan, 26 de ani, din Satu Mare, a rămas fără un loc de muncă după ce timp de un an a activat într-o firmă de construcţii, aşa că anul trecut a decis să-şi deschidă propria firmă în domeniu.
 
„Eram şomer, lucrasem timp de un an la o firmă de construcţii în Baia Mare şi în plus fratele şi tatăl meu sunt ingineri constructori şi aşa a venit ideea deschiderii firmei“, spune Lucian Bogdan, care este absolvent al unei facultăţi de ştiinţe economice. Cu toate că a ales să aibă o altă meserie faţă de tatăl şi fratele său pentru că nu avea „aptitudini tehnice, ci mai mult manageriale“, el a ajuns să-şi câştige existenţa din domeniul de care a „fugit“.
 
În primul an de activitate, firma Blucons Group SRL-D, deţinută de antreprenor, a avut o cifră de afaceri de 184.000 de lei (41.000 de euro) şi un profit de aproximativ 47.000 de lei (11.000 de euro), conform datelor publice de pe site-ul Ministerului de Finanţe.
 
Începutul acestui an a fost mai slab faţă de anul trecut, lunile aprilie şi mai fiind „sărace“ în lucrări, însă antreprenorul speră ca anul să se termine mult mai bine decât a început, iar firma pe care o deţine şi unde lucrează şase oameni să aibă o creştere a cifrei de afaceri.
 
Blucons Group are mai multe lucrări subcontractate de la firme mai mari în special în construcţii civile.
 
„Anul acesta n-a fost grozav, mai bine a fost anul trecut“, consideră el.
 

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO