Companii

RWE, interesat de complexurile energetice

02.03.2007, 19:43 16

RWE Power, divizie a grupului german de utilitati RWE, este interesata de proiectul de constructie al hidrocentralei Tarnita-Lapustesti, precum si de participarea la privatizarea complexurilor energetice Turceni si Rovinari, au declarat reprezentantii Ministerului Economiei si Comertului.
Reprezentantii RWE Power au avut o intalnire, joi, la Bucuresti, pe tema planurilor firmei in Romania, cu ministrul economiei, Varujan Vosganian. Delegatia companiei a fost condusa de presedintele firmei, Jan Zillius, si vicepresedintele executiv Gerd Jaeger. In plus, societatea a fost admisa in etapa negocierilor pentru constructia reactoarelor trei si patru ale centralei nuclearelectrice de la Cernavoda, alaturi de alte 12 firme si consortii.
Constructia centralei hidroelectrice de pompaj de la Tarnita, cu o putere instalata de 1.000 MW, este una dintre conditiile stabilite in strategia de atragere de investitii pentru constructia unitatilor trei si patru de la Cernavoda.
Hidrocentrala de la Tarnita va asigura echilibrarea sistemului energetic dupa pornirea celor doua unitati nucleare. Valoarea totala a proiectului este estimata la 2,2 mld. euro. Finalizarea lucrarilor este estimata pentru anul 2014.
Pentru privatizarea complexurilor Turceni si Rovinari si pentru constructia reactoarelor trei si patru de la Cernavoda si-au exprimat intentia de participare si companiile energetice spaniole Iberdrola si Endesa. Iberdrola a fost deja admisa in etapa negocierilor pentru constructia unitatilor nucleare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO