Companii

Rudi Vizental, CEO al ROCA Investments: Suntem la a patra majorare de capital şi cea mai mare de până acum, 100 mil. lei. O parte din bani vor merge către dezvoltarea unui nou domeniu de activitate

Rudi Vizental, CEO al ROCA Investments: Suntem la a patra...

Autor: Alexandra Matei

21.02.2023, 09:00 675

ROCA Investments, o companie românească de private equity, a atras 20 mil. euro (100 de mil. lei) de la investitori, bani care vor fi folosiţi pentru consolidarea portofoliului, dar şi pentru dezvoltarea unui nou domeniu de activitate, pe lângă industrie şi agricultură.

Aceasta este cea mai mare rundă de capitalizare de până acum, în care acţionarii existenţi au contribuit cu 45% din sumă, iar diferenţa a fost atrasă de la noi acţionari. „Suntem la cea de-a patra rundă de majorare şi la începutul anului trecut ne închipuiam că va fi mai uşor. Atunci, nu era nici război, nici inflaţie, dar pe parcurs lucrurile s-au complicat. Un efort de a convinge investitori şi acţionari noi să vină cu bani, pe care noi îl estimam că va fi de 3-4 luni, s-a prelungit pe 6-7 luni. Această majorare este dedicată în special noilor investitori. Banii vor fi plasaţi într-un an de zile, conform estimărilor noastre. Ne gândim la un al treilea posibil domeniu de activitate, suntem încă în zona de cercetare. O parte din bani vor merge către această direcţie strategică", a spus Rudi Vizental, CEO al ROCA Investments, la emisiunea zilnică de business ZF Live.

Circa 55% dintre investitorii din această majorare au fost investitori noi, CEO-ul ROCA Investments amintindu-i pe Alin Niculae, proprietarul OSCAR Downstream, cea mai mare companie petrolieră independentă sau Vasile Sandu, proprietar al Proinvest Group, o companie din Paşcani specializată în prelucrarea oţelului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO