Companii

Romstrade, singura ofertă pentru construirea pistei aeroportului din Cluj, contract de 120 mil. euro

Autor: Mediafax

05.10.2010, 23:40 19

Firma Romstrade din Bucureşti, controlată de omul de afaceriNelu Iordache (desen), a depus singura ofertă pentru construireapistei de 3.500 de metri a Aeroportului Internaţional dinCluj-Napoca, aceasta fiind deschisă marţi de comisia de licitaţie aaeroportului şi a Consiliului Judeţean (CJ) Cluj pentru a fianalizată în următoarele 20 de zile.

"Caietul de sarcini a fost ridicat de 73 de firme, dar numai unasingură, Romstrade, a depus oferta. Procedura permite derularealicitaţiei şi cu o singură firmă. Oferta a fost de 113,6 milioanede euro fără TVA şi include şapte contracte subsecvente de lucrări.Prima porţiune a pistei, de 2.100 de metri, ar trebui finalizată întermen de nouă luni de la semnarea contractului", a spusvicepreşedintele CJ Cluj Radu Bica. Potrivit acestuia, ConsiliulJudeţean Cluj ar trebui să achite firmei o dobândă anuală de 12,2la sută, durata creditului furnizor fiind de 12 ani, la care seadaugă doi ani de graţie. Consiliul Judeţean Cluj a estimat la 120de milioane de euro costurile de execuţie a pistei de 3.500 demetri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO