Companii

Rompetrol se întoarce în Libia şi speră ca în primăvara lui 2012 toate operaţiunile să fie reluate

Autor: Roxana Petrescu

12.12.2011, 18:25 87

Rompetrol îşi va relua în perioada următoare operaţiunile de forare din Libia, o echipă de specialişti fiind deja trimisă în această ţară pentru verificarea instalaţiilor. Pe fondul conflictelor înregistrate, compania a decis la sfâşitul lunii februarie suspendarea activităţilor şi operaţiunilor din Libia, retrăgându-şi cei 63 de angajaţi români din cele cinci locaţii în care erau activi, inclusiv Tripoli.

"În prezent, situaţia politică din Libia s-a stabilizat, iar o parte dintre partenerii noştri tradiţionali şi-au reluat sau îşi vor relua în perioada următoare activităţile economice. În acest sens, estimăm că în primul trimestru din 2012 operaţiunile de forare desfăşurate de Rompetrol vor fi reluate în totalitate, mai ales că din primele informaţii, instalaţiile deţinute de companie sunt în proporţie de 90% funcţionale", a declarat Gheroghe Georgescu, directorul general al Rompetrol SA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO