Companii

Rompetrol incearca sa intre pe piata petroliera a Rusiei

05.04.2005, 18:14 24

Grupul petrolier Rompetrol, al doilea jucator ca marime de pe piata romaneasca, a deschis o reprezentanta la Moscova, urmand sa evalueze posibilitati de extindere a activitatilor in zona, in special pe domeniul de explorare si productie, afirma reprezentantii Rompetrol.
Reprezentanta Rompetrol de la Moscova va fi condusa de catre omul de afaceri Constantin Lutsenko, care a lucrat anterior pentru Gazprom si alte companii cu operatiuni in Rusia. Biroul de la Moscova este in subordinea lui Ion Sturza, vicepresedinte de dezvoltare Rompetrol pentru Rusia si Comunitatea Statelor Independente (CSI). "Rompetrol cauta in mod activ oportunitati in domeniul de explorare si productie in CSI si se afla in discutii cu mai multe companii locale pentru dezvoltarea de campuri de extractie", a spus Ion Sturza.
Deschiderea unei reprezentante la Moscova face parte din strategia de expansiune a grupului in peninsula Balcanica, Turcia, Moldova, Ucraina si Rusia. Activitatea reprezentantei va fi coordonata tehnic de catre divizia Upstream (explorare, exploatare, productie - n.r.) a grupului Rompetrol.
Grupul Rompetrol, condus de omul de afaceri Dinu Patriciu, a realizat anul trecut o cifra de afaceri de circa 1,6 miliarde de dolari (1,3 mld. euro).
adrian.mirsanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO