Companii

Rominserv si-a trecut in buget afaceri de 100 mil. dolari

01.03.2005, 00:00 18

Compania Rominserv, contractor de lucrari care face parte din cadrul grupului Rompetrol, estimeaza pentru acest an dublarea cifrei de afaceri, pana la 100 mil. $ (77 mil. euro), fata de 2004.


Prognoza de crestere a afacerilor se bazeaza pe evolutia portofoliului de contracte, spun oficialii Rompetrol.


Rominserv a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 50 milioane de dolari (40,2 milioane de euro) si o rata a profitului net de circa 7%.


Rominserv a achizitionat anul trecut Iaifo Zalau si Palplast Sibiu, largindu-si portofoliul de produse si servicii, in care sunt incluse printre altele fabricarea de robineti, armaturi industriale si tevi de polietilena pentru retele de gaze, apa si sisteme de irigatii.



"Strategia adoptata de Rominserv pentru acest an urmareste transformarea Palplast Sibiu dintr-un simplu producator de tevi intr-un ofertant de solutii complete: produse-servicii-consultanta",afirma oficialii Rompetrol.



Palplast previzioneaza o cifra de afaceri de 7,5 milioane de dolari (5,7 mil. euro), profit de peste un milion de dolari, in timp ce investitiile se vor ridica la 650.000 de dolari.



In prezent, Palplast detine in Romania o cota de piata de 19%, iar in Republica Moldova de 35%, conform propriilor aprecieri. In ceea ce priveste achizitia de la Zalau, firma Rominserv Valves IAIFO anticipeaza pentru anul in curs o cifra de afaceri de circa 10 milioane de euro si un profit de peste un milion de euro.



Rominserv asigura antreprenoriat general, servicii de mentenanta industriala si comert pentru echipamente, piese de schimb si materiale de constructii. Anul acesta, aproape o treime din lucrari si servicii vor fi prestate pentru firme din afara grupului Rompetrol.



Grupul Rompetrol, construit in jurul rafinariei Petromidia, a inregistrat o cifra de afaceri de 1,6 mld. euro in 2004. Rompetrol are in derulare o strategie de expansiune in sudul Balcanilor pentru a deveni un puternic jucator pe piata petroliera regionala.
adrian.mirsanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO