Companii

Romgaz vinde gaze naturale în valoare de 291 milioane lei, în aprilie-noiembrie 2023, către Electrocentrale Bucureşti, principalul furnizor de agent termic pentru sistemul de alimentare centralizată cu energie termică din Capitală

Romgaz vinde gaze naturale în valoare de 291 milioane...

Autor: Roxana Rosu

07.04.2023, 14:29 418

Producătorul şi furnizorul de gaze naturale Romgaz (simbol bursier SNG)a încheiat un contract pentru vânzarea de gaze naturale în valoare de  290,8 milioane lei către Electrocentrale Bucureşti SA (ELCEN), principalul furnizor de agent termic pentru sistemul de alimentare centralizată cu energie termică din Capitală, potrivit unui anunţ publicat la BVB.

Contractul este valabil în perioada aprilie-noiembrie 2023.

ELCEN a ieşit din insolvenţă în februarie 2023 şi a anunţat că are în plan  să  eficientizeze activitatea din CET Grozăveşti, să implementeze unele capacităţi de cogenerare de înaltă eficienţă utilizând motoare termice în cadrul CET Progresu şi să modernizeze capacităţile existente / retehnologizarea unor capacităţi de producere a energiei termice în regim de vârf în CET Grozăveşti, CET Bucureşti Sud şi CET Bucureşti Vest.

Romgaz a înregistrat un profit net de 2,54 miliarde de lei în 2022, în creştere cu 32,9% faţă de rezultatul anului anterior de 1,9 miliarde. Afacerile companiei, la care statul român prin Ministerul Energiei are 70%, au însumat 13,4 miliarde de lei anul trecut, cu 128,6% peste nivelul atins în 2021.

Acţiunile SNG se tranzacţionează în creş­tere cu 5% de la începutul anului, pe un rulaj de 143 mil. lei, la o valoare de piaţă de 15,3 miliarde de lei, conform datelor BVB.



 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO