Companii

Romexterra Leasing analizeaza oportunitatea listarii la BVB

10.03.2005, 00:00 35

Actonarii Romexterra Leasing, societatea de leasing a Romexterra Bank, vor discuta, la finalul lunii, oportunitatea listarii actiunilor societatii la Bursa de Valori Bucuresti, conform presedintelui companiei, Cornel Coca Constantinescu.


"Cotarea pe o piata organizata ofera, in primul rand, posibilitatea atragerii de surse, fie prin majorare de capital social prin oferta publica, fie prin emisiuni de obligatiuni", a spus Constantinescu. Oficialul Romexterra Leasing a precizat insa ca o decizie in acest sens va tine cont de strategia intregului grup Romexterra.


Conducerea Romexterra Bank anunta, in toamna anului trecut, ca studiaza oportunitatea listarii actiunilor bancii la Bursa, o astfel de operatiune urmand sa aiba loc probabil la finele anului 2005. In prezent, nici o companie de leasing nu este cotata la BVB, in timp ce International Leasing este singura societate de profil cotata pe piata Rasdaq.


Romexterra Leasing a finantat, in 2004, contracte in valoare de 18,5 mil. euro si a raportat un profit brut de 705.000 de euro. Valoarea portofoliului companiei se ridica, la finele lunii decembrie 2004, la 32 mil. euro. Din totalul contractelor derulate de companie, in jur de 65% vizeaza echipamentele industriale, diferenta fiind acoperita de autovehicule. Romexterra Leasing intentioneaza sa deschida in acest an zece puncte de lucru in Baia Mare, Iasi, Bacau, Ploiesti, Brasov, Sibiu, Ramnicu-Valcea, Timisoara, Alba Iulia si Buzau. In prezent, compania are deschise birouri in sapte orase, precum Bucuresti, Oradea, Cluj, Targu-Mures, Constanta, Braila si Galati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO