Companii

Rombat Bistrita vede o crestere cu 22%, sustinuta de export

28.01.2010, 23:05 35

Compania Rombat din Bistrita, furnizorul de baterii al uzineiDacia de la Mioveni, mizeaza in acest an pe venituri totale deaproximativ 264 mil. lei (peste 62,8 mil. euro), in crestere cu 22%fata de anul trecut.

"Din discutiile purtate cu clientii nostri, exportul va crestein acest an cu aproximativ 32% fata de anul 2009. Daca anul trecutindustria auto a fost surprinsa de o criza economica, in 2010producatorii de automobile si implicit cei care produc piese autovor fi obligati sa vina pe piata cu produse mai ieftine", adeclarat Ioan Repede, directorul general al Rombat.

Compania bistriteana a incheiat anul trecut cu o cifra deafaceri de peste 215 mil. lei (circa 51,2 mil. euro), un avans de8% fata de anul precedent, circa 60% din vanzari venind de pepietele externe.

In 2009 compania a comercializat aproximativ doua milioane debaterii, in crestere cu peste 30% fata de anul precedent.

"Pentru acest an ne-am propus un program de investitii de 13,5mil. euro, insa implementarea acestui program depinde si defondurile disponibile de la Guvern si de aprobarea unor fondurieuropene. Circa 46% din programele investitionale bugetate pentru2010 vor fi derulate prin diverse programe cu finantareguvernamentala si europeana", a spus Ioan Repede.

Compania a anuntat ca intentioneaza sa investeasca la punctul delucru din Copsa Mica aproximativ 7,8 mil. euro in crestereacapacitatii de prelucrare a bateriilor uzate si extragereaplumbului si a altor materii prime necesare procesului deproductie. Rombat are 670 de angajati, iar 58,16% din actiuni suntdetinute de firma Rombat Invest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO