Companii

Romar vrea să ajungă la o marjă de profit de 15% în 2011

Autor: Ioana David

30.12.2010, 12:16 93

Grupul de firme Romar, cu activităţi pe piaţa serviciilormedicale private, şi-a bugetat pentru 2011 o marjă de profit de15%, mai mare comparativ cu nivelul de 9% aşteptat pentru acest an.Creşterea marjei de profit are loc în condiţiile în care cifra deafaceri va avansa cu 20-25% pe fondul deschiderii unui spitalprivat.

"Avem în proiect deschiderea în provincie a unui spitalmultidisciplinar cu serviciu de urgenţa cu o investiţie medie de 10milioane de euro, susţinută cu fonduri proprii (20%) şi externe(80%)", a spus Liliana Hagicalil, director medical general algrupului de firme Romar.

Grupul de firme Romar cuprinde şase entităţi renunite subumbrela firmei cipriote Romar Holding, la care fondul de investiţiiRC2 deţine o participaţie de 40%, pe care a achiziţionat-o în 2007.Restul de acţiuni sunt controlate de o altă entitate cipriotă lacare familia Hagicalil deţine acţiuni.

În 2010 grupul a deschis două clinici care funcţionează peplatformele Petromidia (la Năvodari) şi Vega (Ploieşti), rafinăriicare fac parte din grupul Rompetrol.

Proiectele Romar, care aduc 3.400 de abonaţi, nu se înscriu întendinţa de pe piaţa serviciilor medicale private, unde operatoriis-au arătat dispuşi să investească în clinici situate în malluri şiclădiri de birouri pentru a-şi asigura rulaje cât mai mari.

Potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie, Romarare 200.000 de abonaţi, iar cel mai mare contract are o valoare de1,2 mil. euro pe an şi este încheiat pentru 35.000 de abonaţi.Compania nu a precizat însă numele clientului. Cele mai multecontracte ale companiei sunt pentru servicii de medicinamuncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO