Companii

Românul Antoniu Radu pleacă din boardul Lidl, fiind înlocuit de un expat

Antoniu Radu a lucrat şi în grupul german Rewe, dar şi în retailul farmaceutic, în grupul Relad

Antoniu Radu a lucrat şi în grupul german Rewe, dar şi în retailul farmaceutic, în grupul Relad

Autor: Cristina Roşca

10.01.2017, 00:03 925

Antoniu Radu (43 de ani), exe­cutivul român care a ocupat până la începutul anului 2017 funcţiile de director administrativ al Lidl şi membru în boardul retailerului german, a plecat din cadrul companiei, potrivit datelor publice.

Informaţiile au fost confirmate de oficialii retailerului german.

Radu este înlocuit de Avril Doran O’Hehir, care este din Irlanda şi care este totodată prima femeie din boardul Lidl în România. Ea va prelua atât poziţia sa în consiliul de administraţie al retailerului, dar şi funcţia de director administrativ.

Potrivit profilului său de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn, Antoniu Radu a fost în perioada 2001-2003 CFO şi director general adjunct pentru reţeaua Billa România (preluată de Carrefour între timp), lanţul de supermarketuri intrând pe piaţa locală în 1999. Apoi, el a plecat la Penny Market unde a rămas timp de şase ani ca CFO şi managing director. Atât Billa, cât şi Penny Market au făcut parte din acelaşi grup, Rewe Group. În decembrie 2015 Billa a fost preluată de către Carrefour în România. Penny Market este însă concurentul direct al Lidl, fiind singurele reţele care activează pe segmentul magazinelor de tip discount.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO