Companii

Romanii lasa anual cateva sute de mii de euro in parcurile de distractii din Europa

09.03.2009, 00:00 76

Parcurile de distractii Disneyland Paris, Legoland din Danemarca si Lago di Garda din Italia atrag cei mai multi turisti romani, cererea pentru pachete turistice care includ astfel de servicii fiind in crestere cu cel putin 10% anul trecut. Pretul pe noapte intr-un hotel de doua stele din interiorul Disneyland este de 250 de euro.

Peste 200 de pachete de vacanta in parcuri de distractii in valoare de 165.000 de euro, adica 20% din veniturile totale, a vandut anul trecut agentia de turism Curta's Travel, detinuta de familia Curta, care are contracte directe cu sapte hotelieri numai din parcul Disneyland Paris.
"Cererea a fost in crestere cu 10% anul trecut fata de 2007, iar trei sferturi din incasari au fost aduse de pachete la Disneyland Paris, restul veniturilor fiind generate de celelalte parcuri", a declarat Daniela Curta, executive manager al companiei.
Ea a mai precizat ca pentru anul acesta se asteapta la o crestere a pachetelor ce includ parcuri de vacanta datorita introducerii in oferta a parcului de distractii Asterix din Paris. Agentia mai are in oferta parcul de distractii Portaventura Spania, Europa Park, Legoland, Movie Park din Germania.
Astfel, un pachet ce cuprinde transportul cu avionul, cazare pentru o noapte la un hotel de doua stele si bilet de acces in parc pentru doua zile incepe de la 250 de euro. "Daca se alege un hotel de patru stele pretul incepe de la 470 de euro pe noapte, cu transport cu avionul asigurat si bilet in parcul de distractii", a precizat ea.
Daniela Curta a mai adaugat ca destinatiile cu parcuri de distractii sunt un produs cautat de familii cu copii, familii cu venituri medii spre mari si care s-au saturat mai ales de Grecia si Turcia. Ea a mai spus ca vacantele in parcuri de distractii aduc vanzari chiar mai mari decat vacantele in perioada Pastelui agentiei de turism.
"Solicitarile sunt in crestere de la an la an, tot mai multe familii dorind acest gen de vacante, pachetele fiind constituite in functie de solicitarile clientilor. In cele mai multe cazuri vacantele nu au vizat strict pachetul de servicii din cadrul parcului, de aceea ne este greu sa inventariem distinct destinatia parc de distractii", a declarat Lucia Morariu, unul dintre proprietarii agentiei de turism Eximtur din Cluj, care are in oferta mai multe hoteluri din sau de langa parcurile de distractii Disneyland, LegoLand, Lago di Garda si alte parcuri.
Agentia de turism vinde pachete care includ parcurile de distractii din Germania, Franta, Danemarca, Italia, Olanda, Spania si alte tari prin intermediul unor parteneri precum Neckerman si TUI Germania. "Anul acesta au fost introduse si alte parcuri de distractii fata de oferta din anii trecuti, ceea ce ne face sa asteptam o crestere a cererii", a spus ea.
O alta agentie care a incasat anul trecut circa 150.000 de euro pe pachetele care au inclus si accesul intr-un parc de distractii este Perfect Tour, detinuta de Corina Pacuraru.
"Anul trecut a fost o crestere de 30% pe destinatiile care au oferit si parcuri de distractii, preturile pachetelor incepand de la 77 de euro de persoana pe noapte in Phantasia Land din Germania si ajungand la 516 euro pe noapte de persoana in Wild Wadi World din Dubai", a spus Tatiana Bulubica, marketing manager al agentiei. Vanzarile pachetelor de vacanta care includ parcuri de distractii se ridica aproape la nivelul celor generate de pachetele de vacanta pentru Paste, potrivit lui Sorin Vaduvoiu, director executiv al agentiei de turism.
 
Preturi parcuri de distractii
  • Legoland (Danemarca): 3 zile, cu transport, cazare demipensiune, acces in parc pentru 2 adulti si 2 copii costa 800 de euro
  • Disneyland Paris: o noapte la un hotel de doua stele, bilet de acces in parc pentru doua zile, transport avion, pret 250 de euro.

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO