Companii

Romanii dau anual 10 mil. euro pe ferestre de mansarda

20.04.2010, 23:10 74

Piata locala a ferestrelor de mansarda este estimata la 10 mil.euro anual si un volum de aproximativ 40.000 de unitati, pretulmediu pentru o fereastra fiind de circa 250 de euro, potrivitestimarilor Final Distribution, importatorul ferestrelor Keylite inRomania.

"Ca valoare piata se situeaza in jurul a 10 milioane de euroanual, potrivit propriilor estimari. Piata ferestrelor de mansardaeste insa mult sub nivelul celor din regiune si al celorvest-europene si prezinta un potential extrem de mare dedezvoltare. Pentru acest an ne propunem o cota de piata de celputin 5%, respectiv circa 2.000 de unitati vandute", a declarat DanMircescu, proprietarul Final Distribution.

Astfel vanzarile Final Distribution pe segmentul ferestrelor demansarda s-ar putea ridica in acest an la circa 500.000 deeuro.

"Pentru 2010, ne propunem ca 10% din cifra de afaceri acompaniei se fie realizate pe segmentul de ferestre", a mai spusMircescu. Cifra de afaceri pentru acest an a Final Distributions-ar putea ridica la aproximativ 5 mil. euro, in crestere cuaproape 20% fata de nivelul din 2009.

Pe plan local, principalii competitori ai Final Distribution pesegmentul de ferestre de mansarda se numara compania daneza Veluxsi germanii de la Roto. Ferestrele Keylite sunt produse de catregrupul irlandez Keystone.

"Ferestrele Keylite au fost introduse in portofoliul FinalDistribution din dorinta de a oferi solutii complete pentruacoperisuri. Perioada de testare din a doua parte a lui 2009, incare am vandut cateva sute de ferestre de mansarda, ne faceincrezatori ca cifra de 5% cota de piata este realizabila", aadaugat Mircescu.

Preturile la ferestrele de mansarda Keylite variaza intre 150 deeuro pentru cea mai mica dimensiune si pot chiar depasi cateva miide euro, pentru dimensiuni atipice si ferestre cu actionareelectrica.

Principalul domeniu de activitate al Final Distribution esteinsa importul si distributia tiglelor metalice cu acoperire depiatra Gerard, aproximativ 85% din business fiind realizate peacest segment. In plus, compania detine in portofoliul sau simembranele de protectie pentru acoperisuri Delta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO