Companii

România trebuie mutată din Balcani, unde „merge şi aşa“, în Europa, unde totul „merge ceas“

Bogdan Niţu. Foto: Silviu Matei

Bogdan Niţu. Foto: Silviu Matei

Autor: Andreea Neferu

05.11.2014, 00:07 1452

Bogdan Niţu, directorul general al producătorului de ţevi şi tuburi Superlit România, cu capital turcesc, spune că stabilitatea legislativă şi o strategie pe termen mediu „bine gândită şi riguros implementată“ pot aduce României o creştere economică anuală de 3%.

„Pentru a depăşi acest prag (de 3% - n.red.) este nevoie însă de mai mult curaj (scă­derea TVA la 16%) şi de generarea încrederii şi impli­cării fiecă­rui român într-un efort colectiv de a muta România din Bal­cani, unde «mer­ge şi aşa», în mijlocul Europei, unde totul «merge ceas»“, spune Niţu. TVA a fost majorată în 2010 de la 19% la 24%.

Şeful Superlit Ro­mâ­nia mai spune că politica adoptată de statul român anul aces­ta, de a reduce inves­tiţiile publice pentru a mic­şora deficitul bugetar, este „greşită“. În primele opt luni ale acestui an, statul a tăiat la sânge cheltuielile cu investiţiile, reducându-se cu 18% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„(Reducerea investiţiilor - n.red.) frânează dezvoltarea şi pune în pericol stabilitatea macroeconomică obţinută în anii anteriori“, afirmă el. Superlit, care are la Buzău o fabrică, estimează că va înregistra anul acesta o cifră de afaceri de circa 16 milioane de euro, iar exporturile către ţări precum Grecia urmează să genereze peste 60% din rulajul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO