Companii

România se află pe locul 49 în lume şi pe 24 în Europa din punctul de vedere al performanţei logistice, trasă în jos de infrastructură

România se află pe locul 49 în lume şi pe 24 în...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

31.08.2018, 00:05 403

Starea degradată a infrastructurii conduce şi la scăderea atractivităţii pentru investitori, care nu se mai orientează către piaţa locală pentru dezvoltarea de businessuri. 

România se clasează pe locul 24 din 37 de ţări europene şi pe 40 din 167 de ţări de la nivel mondial la capitolul logistică, potrivit datelor publicate de Banca Mondială, înregistrând 3,10 puncte în ceea ce priveşte performanţa în acest domeniu. Valoarea maximă a fost înregistrată de Germania, care a primit 4,19 de puncte.

Studiul realizat de Banca Mondială ia în calcul printre altele şi rapiditatea de la punctele de control, calitatea infrastructurii de drumuri, porturare, de căi ferate sau informatice, competenţa şi calitatea serviciilor de logistică, dar şi respectarea termenelor de livrare. România a pierdut în ultimii ani din punctaj, având în vedere că în anul 2014 înregistra 3,26 puncte. În schimb, ţări precum Germania, Suedia, Croaţia sau Cehia au punctaje mai mari faţă de acum patru ani. Pe de altă parte, Bulgaria stă mai jos decât România în acest clasament, având un punctaj de 3 în ceea ce priveşte perfor­manţa în acest domeniu. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO