Companii

România nu are niciun brand de băuturi în top 20 cele mai populare din Europa

România nu are niciun brand de băuturi în top 20 cele...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

24.10.2023, 17:30 1089

Coca-Cola rămâne cel mai popular brand de băuturi din Europa, conform unui studiu realizat de compania de cercetare Kantar, care a realizat analiza pe baza frecvenţei cu care un consumator alege un brand, numărului de consumatori, dar şi penetrarea pieţei. În clasamentul celor mai populare branduri de băuturi din Europa nu este niciun produs din România. Ba mai mult, clasamentul este condus de nume cunoscute la nivel mondial precum Coca-Cola, Pepsi, Nescafé, Fanta şi  Schweppes. În clasament şi-a făcut loc şi brandul polonez Tymbark, care are o istorie de peste 80 de ani.

Majoritatea brandurilor prezente în clasament fac parte din categoria băuturilor răcoritoare, dar sunt prezente şi brandurile de apă minerală şi alte tipuri de băuturi San Benedetto (Italia) şi Volvic, care face parte din portofoliul Danone Waters, dar şi Robinsons. De asemenea, în clasament sunt prezente şi ceaiurile Teekanne, brandurile de cafea Jacob Tchibo şi Lavazza, sucurile naturale Innocent (preluate de gigantul Coca-Cola). Tymbark, prezent şi în România, se află pe locul nouă în clasament.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO