Companii

România înregistrează printre cele mai puţine anulări ale zborurilor din Europa, însă aeroporturile locale sunt la coada clasamentului în privinţa traficului

România înregistrează printre cele mai puţine...

Autor: Miruna Diaconu

01.11.2022, 18:45 149

♦ Aeroporturile din Paris sau Amsterdam numără peste 70 de milioane de pasageri anual, spre comparaţie, aeroportul Otopeni a adunat în 2019, cel mai bun an al său, 14,7 milioane de pasageri.

România înregistrează printre cele mai puţine anulări ale zborurilor din Europa anul acesta, având o rată de doar 4% a zborurilor anulate în acest an, conform datelor Eurocontrol, care analizează zborurile operate faţă de cele programate de la începutul anului şi până în prezent.

Franţa şi Germania au o rată a anulărilor de 5-6% raportat la toate zborurile care ar fi trebuit operate anul acesta. România are printre cele mai mici rate din Europa, însă acest lucru se datorează şi faptului că aeroporturile locale se află la coada listei în ceea ce priveşte numărul de pasageri şi de zboruri operate pe terminalele din România, astfel că un trafic mic înseamnă puţine anulări.

Cele mai multe zboruri anulate de pe plan local au fost ale companiilor aeriene Blue Air, Wizz Air şi Ryanair. Pe aeroportul Otopeni, Blue Air se află în capul listei cu cele mai multe anulări, având în vedere că înce­pând cu data de 6 septembrie a anulat toate zborurile, deşi a fost anunţată data de 10 octombrie, compania a revenit asupra acestui termen şi a anunţat că nu există încă un termen pentru reluarea operaţiunilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO