Companii

România are o singură rută feroviară care depăşeşte viteze de peste 90 de kilometri pe oră, în timp ce trenurile dintre marile oraşe nu trec de 60 de kilometri pe oră

România are o singură rută feroviară care...

Autor: Miruna Diaconu

13.07.2023, 00:07 1737

Trenul Bucureşti – Constanţa este singurul din ţară care ajunge la viteze de 90 până la 120 de kilometri pe oră, în timp ce marile oraşe ale ţării sunt conectate pe rute feroviare unde viteza nu depăşeşte 60 de kilometri pe oră, potrivit unui raport al Comisiei Europene.

„Statele membre din nord-vest au cea mai mare pondere a conexiu­nilor feroviare mai rapide de 90 km/h şi doar câteva oraşe fără conexiune feroviară. Reţeaua feroviară este mai puţin dezvoltată în statele membre de est, fără legături cu viteze peste 150 km/h şi o viteză pe şină sub 60 km/h. În plus, 1 din 5 pe­rechi de ora­şe în est nu are nicio legătură fero­viară“, se arată în raportul Comisie Europene.

Anul trecut, reţeaua feroviară locală număra 10.615 km de cale ferată, dintre care doar 4.032 km erau electrificaţi. Reţeaua a numărat anul trecut kilometri în minus de cale ferată, având în vedere că în 2018 existau 10.765 kilometri de cale ferată, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO