Companii

România a exportat tutun de peste 530 de milioane de euro anul trecut, în creştere cu 11,5%

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Adelina Mihai

01.05.2014, 00:00 175

Industria tutunului a exportat anul trecut produse în valoare totală de aproape 531 de milioane de euro (în creştere cu 11,5% faţă de anul anterior), potrivit unor date furnizate de producătorul de ţigarete JTI, unul dintre cei mai mari jucători din această industrie. Astfel, ponderea în exporturi a industriei ţigaretelor este de 1,1%, având în vedere că anul trecut a fost un an record pentru exporturile României, care au ajuns la circa 50 de miliarde de euro.

JT International Manufacturing, companie care produce ţigări sub branduri precum Camel sau Winston, s-a aflat anul trecut pe locul 86 în topul celor mai mari exportatori din economie şi pe locul 73 în topul marilor importatori, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

WikiZF: Profilul companiei JT International Manufacturing

În materie de importuri, industria tutunului a reprezentat anul trecut o valoare de 260 de milioane de euro (nivel similar cu cel din 2012), adică o pondere de sub 0,5% din totalul importurilor din economie. Cei trei mari producători de ţigarete de pe plan local – BAT, JTI şi Philip Morris – sunt printre cei mai mari exportatori din economie, iar afacerile lor formează o piaţă evaluată la peste 3 miliarde de euro pe an. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO