Companii

România, a doua cea mai importantă ţară pentru turismul bulgăresc: peste 1,8 milioane de români au ajuns anul trecut în Bulgaria

România, a doua cea mai importantă ţară pentru...

Autor: Miruna Diaconu

13.03.2023, 08:30 465

România este a doua cea mai importantă ţară pentru turismul bulgăresc, după Turcia, conform datelor Institutului Naţional de Statistică din Bulgaria.

În 2022, circa 1,83 milioane de români şi-au făcut vacanţele în ţara vecină, ceea ce reprezintă circa 16% din totalul turiştilor ajunşi în Bulgaria anul trecut.

Turiştii turci reprezintă cea mai importantă piaţă pentru turismul bulgăresc, fiind înregistraţi circa 1,88 milioane de turişti turci în 2022.

Numărul românilor ajunşi în Bulgaria anul trecut a fost cu 50% mai mare decât cu un an în urmă. Cu toate acestea, numărul turiştilor care şi-au făcut vacanţa în ţara vecină anul trecut nu l-a depăşit pe cel înregistrat în 2019.

În 2019, circa 2,1 milioane de turişti români au mers în Bulgaria, astfel că România a ocupat primul loc în topul ţărilor din care au venit cei mai mulţi turişti străini.

Cele mai căutate staţiuni de către turiştii români sunt Nisipurile de Aur, Sunny Beach, Obzor şi Albena. Boroveţ este una dintre cele mai dezvoltate staţiuni de schi din Bulgaria, dar la fel de cunoscute sunt şi Pamporovo şi Bansko.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO