Companii

Rodbun Grup, una dintre cele mai mari afaceri din agricultură, a luat un credit de 30 mil. lei de la CEC Bank pentru a dezvolta soiuri de grâu, porumb şi floarea-soarelui mai rezistente la secetă

Rodbun operează nouă ferme moderne proprii şi are o capacitate de depozitare de circa 73 de mii de tone.

Rodbun operează nouă ferme moderne proprii şi are o capacitate de depozitare de circa 73 de mii de tone.

Autor: Florentina Niţu

15.09.2022, 00:05 304

Grupul Rodbun, fondat de Daniel Muntean şi Alexandru Iancu, în al cărui acţionariat a intrat în acest an şi Daniel Dines, CEO şi fondator al UiPath, a luat un credit în valoare de 30 milioane lei de la CEC Bank. Unul dintre principalele proiecte de investiţii este dezvoltarea de noi soiuri de cereale, mai rezistente la secetă, şi punerea pe piaţă a unor produse inovative. 

„Suntem mândri să susţinem businessuri agricole din România care se dezvoltă şi inovează. Iar Rodbun este un model de urmat: proiectele recente vizează dezvoltarea unor soiuri adaptate la noile condiţii climatice, soluţii digitale, servicii şi suport pentru fermieri“, a spus Bogdan Neacşu, director general al CEC Bank. 

Grupul Rodbun are cinci fabrici de producţie de sămânţă în ţară, dintre care una a fost achiziţionată în acest an, cu o capaictate de procesare de peste 60.000 de tone pe an. Dezvoltarea unor soiuri adaptate la noile condiţii climatice înseamnă dezvoltarea unor soiuri de grâu, orz, triticale, porumb, floarea-soarelui şi rapiţă mai rezistente la secetă, pentru că în ultimii ani precipitaţiile lipsesc din ce în ce mai mult şi temperaturile sunt mai ridicate. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO