Companii

Robert Popescu a preluat conducerea diviziei de distributie a A&D Pharma

Robert Popescu a preluat conducerea diviziei de distributie a A&D Pharma

In vara anului trecut, Robert Popescu a demisionat din functia de presedinte al Relad

14.03.2008, 17:10 555

Grupul farmaceutic A&D Pharma, cea mai mare entitate de pe piata locala de profil, l-a numit pe Robert Popescu la conducerea diviziei de distributie Mediplus. Popescu a fost anterior directorul executiv al distribuitorului Relad, principalul concurent al A&D Pharma, si ii succede in functie lui Vivian Diaconescu. Diaconescu a preluat conducerea divizei de sales&marketing, o divizie nou-creata a A&D Pharma.
Robert Popescu are o experienta de peste 15 ani, activand si in domenii precum IT, comert international si energie. Va fi responsabil de coordonarea operatiunilor liniei de distributie a A&D Pharma: farmacii de retail, spitale si servicii. Sarcina sa principala va fi sa schiteze strategia de dezvoltare si sa continue optimizarea afacerii.
In vara anului trecut, Robert Popescu a demisionat din functia de presedinte al Relad, al doilea jucator de pe piata distributiei de medicamente, alaturi de Valentin Toncean, vicepresedinte care ulterior a fost numit directorul general al Fildas Trading, un alt jucator de top din industria farmaceutica. Atat Popescu, cat si Toncean au renuntat la functiile din cadrul Relad la scurt timp dupa ce au fost avansati. La nivel de top management, A&D Pharma a mai operat o schimbare anul trecut, dupa ce directorul financiar a plecat, locul sau fiind luat de catre Roger de Bazelaire.
A&D Pharma a inregistrat o cifra de afaceri de 425,5 mil. euro, cu 28% mai mult comparativ cu 2006. Mediplus a raportat vanzari de 363,5 mil. euro, in timp ce Sensiblu a trecut pragul de 120 mil. euro. A&D Pharma a inregistrat anul trecut pierderi de 8,4 mil. euro, fata de un profit net de 17,8 mil. euro in 2006. Pe de alta parte, profitul operational (EBITDA) al grupului a atins 16 mil. euro, in scadere de la 27,1 mil. euro in 2006, in timp ce marja bruta s-a mentinut pozitiva la circa 26%. A&D pharma s-a listat in 2006 pe bursa din Londra, iar in prezent capitalizarea este de 333 mil. euro. A&D Pharma este controlata de oamenii de afaceri Michel Eid, Ludovic Charles Simon Robert, Roger Akoury si Walid Abboud.
Actionarii Relad Pharma sunt Relad International (99,6938% din actiuni), Expert Finance International (0,1224%) West Management International (0,1163%), Zigu Sterie (0,0613%), Relad Logistic (0,0062%). Pe de alta parte, actionarii Relad International sunt West Management International (40%), Expert Finance International (40%), Zigu Manu Tiberius Marius (20%), potrivit datelor din Monitorul Oficial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO