Companii

Ringier a cumpărat compania care editează revistele Elle şi Avantaje

Autor: Cristina Rosca

26.08.2011, 00:00 154

Grupul elveţian de presă Ringier, care deţine tabloidul Libertatea, a achiziţionat compania Edipresse România, care editează pe piaţa locală mai multe reviste, printre care Elle şi Avantaje.

Ringier încearcă astfel să consolideze piaţa românească de reviste, extrem de fragmentată şi care se bate pe venituri mici. Ringier România, care şi-a început activitatea în 1992 are în portofoliu publicaţii precum Libertatea, Joy, TV Mania şi Unica.

Prin achiziţia Edipresse, un join-venture elveţiano-german, Ringier îşi măreşte portofoliul său de produse din România cu publicaţiile Elle, Avantaje, Look!, Psychologies, Întâmplări adevărate, Povestea mea, Lucru de mână, Poveşti de viaţă şi Baby, precum şi licenţa românească pentru Viva!, publicaţia Popcorn, adresată tinerilor, şi divizia Custom Publishing.

Edipresse a obţinut anul trecut o cifră de afaceri de 23,2 mil. lei, în scădere de la 27,2 mi. lei în 2009 şi pierderi de 2,9 mil. lei faţă de 3,66 mil. lei în 2009. Ringier a avut anul trecut o cifră de afaceri de 80,5 mil. lei şi pierderi de 28 mil. lei, potrivit datelor de la Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO