Companii

Revizie generala la Romplumb

18.07.2001, 00:00 13



Cel mai mare poluator din judetul Maramures, uzina Romplumb Baia Mare, a intrat intr-un proces de revizie generala care va dura 30 de zile, transmite Mediafax.

Revizia, cea mai mare din ultimii trei ani, va costa aproximativ 12 miliarde de lei, jumatate din costuri fiind asigurate cu bani de la bugetul de stat.

In timpul reviziei, muncitorii uzinei nu vor fi trimisi in somaj tehnic, ci vor trebui sa ajute la refacerea cuptoarelor si a instalatiilor de productie. Conducerea uzinei "Romplumb" spera ca dupa aceasta revizie gradul de poluare sa scada, iar oamenii din oras sa nu mai sufere de pe urma suspensiilor de plumb din atmosfera.

Societatea Romplumb a fost construita in urma cu aproximativ 150 de ani si produce plumb cu o tehnologie de secolul XIX.

Inspectoratul de Protectia Mediului Maramures, care monitorizeaza gradul de poluare al uzinei "Romplumb", a inregistrat, zilnic, depasiri ale concentratiilor maxime admise si a dat combinatului amenzi de zeci de milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO