Companii

Revine România pe radarul vest-europenilor? M Core cu sediul în UK cumpără de la Mitiska 25 de retail parkuri contra sumei record de 219 mil. euro. Top 10 cele mai mari tranzacţii cu spaţii de retail de pe piaţa locală

Revine România pe radarul vest-europenilor? M Core cu...

Autor: Bogdan Alecu

08.12.2023, 17:00 245

Randamentele investiţionale de peste 7% la retail, peste rata dobânzilor bancare, atrag noi investitori vest-europeni pe piaţa locală Mitiska este dezvoltatorul care a pariat pe expansiunea puternică a parcurilor de retail într-un timp în care piaţa afectată de pandmie a atras puţine dezvoltări noi.

Britanicii de la M Core intră pe piaţa din România printr-o achiziţie de 219 milioane de euro, cea mai mare de până acum din retailul românesc, preluând 25 de parcuri de retail de la Mitiska REIM.

Singura tranzacţie care poate fi con­siderată mai mare este cea prin care Auchan a preluat Real în 2014, cu o valoare de 260 mil. euro, însă aceasta include nu doar spaţiile imobiliare propriu-zise, ci şi businessul de retail.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO