Companii

Reteaua Profi a revenit pe profit

14.05.2007, 17:10 24

Compania Profi Rom Food, care opereaza reteaua de magazine hard-discount Profi, a revenit pe profit in 2006, cand a inregistrat un castig de aproximativ 0,5 mil. euro (valoare bruta).
Retailerul raportase in 2005 o pierdere de 0,6 mil. euro, dupa ce in anul anterior profitul brut se ridicase la circa 2 mil. euro.
Vanzarile magazinelor s-au ridicat la 44,4 mil. euro anul trecut, inregistrand un avans de aproximativ 13% fata de perioada anterioara. Compania va opera pana la sfarsitul anului o retea de 37 de magazine, avand estimari de vanzari de peste 73 mil. euro.
Profi a anuntat luna trecuta preluarea retelei de 9 supermarketuri cu discount Albinuta din Capitala, ceea ce va marca intrarea retailerului pe piata din Bucuresti, pe care planifica continuarea extinderii. Tranzactia, estimata de ZF la aproximativ 10 mil. euro, marcheaza totodata exit-ul companiei Maxima Lt, cel mai mare lant de retail din statele baltice, de pe piata romaneasca.
Retailerul Profi a mai preluat in luna martie cele patru magazine de proximitate Uni'All din Constanta care au facut parte, anterior, din fosta retea Univers'All.
Pe termen mai lung, Profi, care opereaza in principal in orase din vestul tarii, avand sediul central la Timisoara, si-a planificat extinderea pana la 80-90 de unitati pe piata romaneasca, printr-un ritm de 10-15 inaugurari pe an. Compania isi va extinde in acest an operatiunile la nivel national, intrand in regiunile Muntenia, Oltenia si Moldova.
Reteaua de magazine Profi, care are peste 440 de angajati, este detinuta de grupul belgian Louis Delhaize, din care fac parte si cele trei hipermarketuri Cora. Cele doua retele detin o centrala de achizitii comune, Provera Romania, infiintata in vara anului 2005. La nivel international, grupul Louis Delhaize a dezvoltat reteaua de magazine Profi si pe pietele din Franta, Belgia sau Ungaria, detinand in acelasi timp si lanturile de supermarketuri Match si Smatch.
Pe piata romaneasca, atat Profi, cat si concurentii sai directi, Penny Market, Plus Discount, MiniMax sau Interex, au anuntat accelerarea ritmului de extindere a retelelor in acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO