Companii

Reţeaua de imagistică medicală Medima a deschis la Bacău o nouă clinică, o investiţie de 1,6 mil. euro

Reţeaua de imagistică medicală Medima a deschis la...

Autor: Mirabela Tiron

06.10.2023, 13:58 1456

Reţeaua de imagistică medicală Medima a deschis o nouă clinică în Bacău, o investiţie de 1,6 milioane de euro, ce duce reţeaua la 14 clinici operaţionale pe piaţa locală.

"Începem un nou capitol, cu numărul 14, al poveştii Medima. Este un moment cu adevărat special, deoarece prin deschiderea clinicii Medima Bacău continuăm să fundamentăm misiunea cu care am pornit la drum: îmbunătăţirea accesului populaţiei la investigaţii imagistice moderne, care au un impact crucial în prevenţia şi diagnosticarea timpurie a mai multor afecţiuni medicale. Ne-am propus să avem un impact pozitiv pe termen lung, să contribuim la creşterea speranţei de viaţă şi la facilitarea tratamentelor mai accesibile”, a spus Vlad Ardeleanu, CEO al Medima.

Serviciile medicale oferite în cadrul clinicii Medima Bacău acoperă toate tipurile de examinări prin rezonanţă magnetică (RMN) şi tomografie computerizată (CT), de la examinări uzuale ale diferitelor zone anatomice până la investigaţii avansate, în patologiile complexe, precum cele oncologice, vasculare, neurologice sau musculo-scheletale. Clinica Medima Bacău este dotată cu echipamente de imagistică medicală de ultimă generaţie, RMN Siemens MAGNETOM Altea 1.5T şi CT Siemens SOMATOM go.Up.

Medima Health a finalizat anul trecut cu afaceri de 29 mil. lei (6 milioane de euro), faţă de 13,9 mil. lei anul anterior, potrivit mfinante.ro. Peste 35.000 de pacienţi au trecut pragul clinicilor anul trecut.
Business-ul Medima a fost înfiinţat în 2017 iar în 2020 a fost preluat de fondul de investiţii Morphosis Capital, urmând ca în 2022 să intre în business şi fondul internaţional de private equity Integral Venture Partners. După preluarea din 2017, în acţionariatul Medima au intrat medicul Gheorghe Iana şi Vlad Ardeleanu, fiecare cu 11,8%, potrivit ultimelor date.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO