Companii

Reteaua de hipermarketuri Auchan va acoperi 22 de orase prin investitii de jumatate de miliard de euro

Reteaua de hipermarketuri Auchan va acoperi 22 de orase prin investitii de jumatate de miliard de euro

Regis Mougel, directorul general al MGV Distri Hiper Romania: Vom continua sa ne dezvoltam ca o retea de hipermarketuri de mari dimensiuni, pentru ca aceasta este specializarea noastra. Magazinul Discount Market din Timisoara este o exceptie, un exercitiu de comert diferit care pregateste deschiderea hipermarketului Auchan Timisoara.

15.11.2007, 14:24 456

Retailerul francez Auchan tinteste 22 de orase cu peste 100.000 de locuitori pana in anul 2010 si spune ca va merge cu formatul de hipermarket pentru a avea o suprafata de vanzare mai mare decat a competitorilor sai directi.
"Vom continua sa ne dezvoltam ca o retea de hipermarketuri de mari dimensiuni, pentru ca aceasta este specializarea noastra. Magazinul Discount Market din Timisoara este o exceptie, un exercitiu de comert diferit care pregateste deschiderea hipermarketului Auchan Timisoara", a declarat Regis Mougel, directorul general al MGV Distri Hiper Romania, operatorul retelei Auchan.
Expansiunea retelei intr-un ritm care ar putea ajunge la 6-10 unitati noi pe an va duce investitiile MGV Distri Hiper Romania la o jumatate de miliard de euro in anul 2010.
Grupul francez Auchan este prezent pe piata locala din toamna anului 2005, cand au fost demarate pregatirile pentru implantarea pe piata romaneasca, si detine 29% din MGV Distri Hiper Romania. Printre actionari se mai numara Mougel si alti francezi implicati in conducerea operatiunilor companiei, precum si parteneri romani.
In prezent, reteaua numara 4 hipermarketuri in Bucuresti, Targu Mures, Pitesti si Cluj-Napoca si un supermarket in Iulius Mall Timisoara care are aproximativ 3.000 de clienti pe zi, potrivit datelor prezentate de Mougel. Managerul a mai spus ca expansiunea retelei pe piata locala va impune crearea unui centru logistic in urmatorii ani, unde va fi livrata cea mai mare parte a marfurilor primite de la furnizori.
Anul viitor, compania are programate investitii la Constanta, Timisoara si Suceava.
"Piata fortei de munca devine tot mai dificila. Exista un deficit de forta de lucru calificata, precum macelari, brutari, patiseri", a spus Mougel. Cu toate acestea, la Pitesti, unde Auchan a deschis luna trecuta un hipermarket cu o suprafata de vanzare de 10.000 de metri patrati, compania a primit 4.500 de candidaturi pentru un numar de 450 de joburi disponibile. Reteaua are in prezent aproximativ 2.500 de angajati, fata de 10 in urma cu doi ani.
Magazinul Auchan este in prezent cel mai mare hipermarket din Capitala, cu o suprafata de vanzare de 16.000 de metri patrati, unde sunt listate aproximativ 60.000 de articole. In prezent, hipermarketurile Auchan variaza ca suprafata de vanzare intre 8.500-10.000 de metri patrati. Retailerul dezvolta astfel un format mai mare de magazin fata de competitorii Carrefour si Real, insa similar cu cel al hipermarketurilor Cora.
Hipermarketurile au ajuns la o cota de piata de 13% in primul semestru al anului, fata de 6% in perioada similara din 2006, arata un studiu realizat de compania de cercetare a pietei GfK. In prezent, pe piata romaneasca activeaza cinci retele internationale de hipermarketuri, Carrefour, Real Hypermarket, Kaufland, Cora si Auchan, care opereaza in total 56 de unitati.
Retelele internationale de comert au investit 400 mil. euro in ultimul an in Romania pentru a deschide 31 de hipermarketuri, in conditiile in care de la intrarea formatului pe piata, in 2001, pana in toamna anului trecut au fost inaugurate 25 de unitati. Potrivit unui studiu al companiei de cercetare de piata MEMRB Retail Tracking Services realizat in perioada octombrie 2006 - octombrie 2007, numarul total de hipermarketuri a ajuns la 56 de unitati, fara a include singurul operator cu capital romanesc, Pic Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO