Companii

Reţeaua de clinici de medicină estetică Cronos Med, cu fondul de investiţii Morphosis Capital în acţionariat, îşi adaugă în portofoliu clinica Biootika din Braşov, după o investiţie de aproape 1,5 mil. euro. “Continuăm extinderea în oraşe-cheie din toată ţara”

Reţeaua de clinici de medicină estetică Cronos Med, cu...

Autor: Cristina Bellu

03.05.2023, 13:10 492

Grupul Cronos Med, reţea de chirurgie şi medicină estetică fondată de medicul Constantin Stan, a preluat pachetul majoritar de acţiuni în cadrul clinicii Biootika din Braşov, unde a realizat investiţii de aproape 1,5 mil. euro.

Tranzacţia vine la mai puţin de opt luni de la achiziţia unei clinici în Iaşi, în urma unei investiţii de 700.000 euro, şi face parte din planul de extindere al grupului în principalele oraşe din ţară.

„Investiţia pe care o facem la Braşov alături de partenerii noştri de la Morphosis Capital o urmează pe cea de la Iaşi, este mai mare, chiar dublă. Pe lângă tratamentele de medicină estetică, ne dorim să oferim, în viitor, şi servicii de chirurgie estetică în inima Transilvaniei”, spune Constantin Stan, fondatorul businessului.

Cronos Med este prima clinică privată de medicină estetică din România şi din zona Europei de Est. Businessul a fost creat în 1991, la Bacău, de chirurgul Constantin
Stan, iar astăzi deţine în portofoliu clinici la Bucureşti, Bacău, Iaşi şi Braşov.

„Ne-am dorit să ajungem cu brandul Cronos Med şi în Transilvania. Continuăm extinderea în oraşe-cheie din toată ţara. Parteneriatul cu Cronos Med este despre performanţă medicală recunoscută nu doar naţional, ci şi la nivel internaţional.”, adaugă Andrei Gemeneanu, Co Founder & Managing Partner Morphosis Capital.

Fondul de private equity Mor­pho­sis Capital, ale cărui baze au fost puse de patru executivi români, a pre­luat în noiembrie 2021 pachetul majoritar în cadrul Cro­nos Med.

Cronos Med este poziţionat pe segmentul premium al pieţei de chirurgie estetică şi plastică.

Raportat la cifra de afaceri (6 mil. euro în 2021), grupul Cronos Med reprezintă cea mai mare reţea de clinici de estetică medicală din România

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO