Caută doar în titlu
Retail&Agrobusiness

Veşti bune pentru operatorii economici din industria HoReCa. Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului: Hotelierii, patronii de restaurante şi cafenele sunt scutiţi încă 90 de zile de la plata impozitului pe an

Operatorii economici precum hoteluri, restaurante şi cafenele sunt scutiţi încă 90 de zile de la plata impozitului specific în acest an, anunţă şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă. Plata impozitului se amână până în 25 octombrie. 

Potrivit lui Ionel Dancă, Guvernul a adoptat în domeniul HoReCa două reglementări importante.

Astfel, operatorii economici precum hoteluri, restaurante şi cafenele vor fi scutiţi de la plata impozitului specific pentru o perioadă de 90 de zile, care se adaugă la perioada anterioară de 60 de zile , perioada stării de urgenţă.

„Mecanismul în baza căruia se va aplica această scutire este următorul: impozitul acesta este un impozit anual, datorat de către operatorii economici din zona hoteluri, cafenele, restaurante şi din cuantumul impozitului anual, calculat la 365 de zile, se scade perioada de 90 de zile, care la care se adaugă la cele 60 de zile zile anterioare pentru care au fost scutiţi la plată”, a spus Dancă.

De asemenea, plata impozitului se va face până la 25 octombrie, termenul fiind amânat de la 25 iulie.

Cealaltă reglementare se referă de operatorii care administrază activităţi comerciale pe plaje. Cei care erau obligaţi la plata unor taxe în trei tranşe, sunt scutiţi de una dintre aceste tranşe, iar cei care erau obligaţi la două tranşe, sunt scutiţi de 30% din suma datorată.

 
Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.