Retail&Agrobusiness

Vânzările Coca-Cola HBC România au revenit pe plus în primul trimestru

Vânzările Coca-Cola HBC România au revenit pe plus în...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

15.05.2015, 15:43 258

Coca-Cola HBC România, liderul pieţei de băuturi răcoritoare, a terminat primele trei luni ale acestui an cu o creştere de peste 5%  (high single digits) a vânzărilor în volum faţă de perioada similară a anului trecut, se arată în ultimul raport al companiei-mamă Coca-Cola Hellenic.

Astfel, îmbuteliatorul trece pe plus după ce anul trecut a raportat volume mai mici cu 6% faţă de anul precedent.

“S-a observat o performanţă bună  a portofoliului nostru, susţinută de comerţul modern, dar şi de lansarea sticlei de 1,25 litri pentru băuturi carbogazoase. Cappy Pulpy a continuat să performeze bine conducând la evoluţia segmentului de sucuri”, se arată în raportul citat.

Anul trecut, compania a încheiat cu o scădere a volumelor vândute de 6%, până la 790 milioane de litri ( 139 mil. navete), lucru care s-a văzut în cifra de afaceri a companiei. Conform informaţiilor furnizate anterior de reprezentanţii companiei, cifra de afaceri a scăzut cu un procent mai mic decât cel al volumelor.

 

Coca-Cola HBC România a terminat anul 2013 (ultimele date disponbile) cu o cifră de afaceri de 1,8 miliarde de lei şi are circa 1.500 de angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO