Retail&Agrobusiness

Update: Prodlacta zice pe bursa ca şi-a plătit datoria şi că un creditor a cerut insolvenţa, informaţia de pe site-ul tribunalului fiind eronată Încă un producător de lactate se clatină. Prodlacta din Braşov şi-a cerut insolvenţa. Compania avea datorii de peste 30 mil. lei în primul semestru.

Update: Prodlacta zice pe bursa ca şi-a plătit datoria...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

08.12.2023, 12:43 5019

UPDATE: Ce a anunţat Prodlacta

Precizăm că, litigiul de natură comercială, rezultat în baza unor raport comerciale de prestări servicii, şi la data de 06.12.2023 PRODLACTA SA a achitat integral debitul, penalităţi şi cheltuieli de judecată.

În data de 08.12.2023 creditorul a depus la Tribunalul Braşov – cerere de renunţare la judecată, urmând ca, instanţa să ia act de această stare de fapt, şi să se pronunţe asupra unei noi situaţii.

Se arată într-un document trimis la BVB. De asemenea, reprezentanţii companiei spun că de fapt creditorul a cerut insolvenţa, nu aşa cum este precizat pe site-ul Tribunalului Braşov. 

Ştirea iniţială:

 

Prodlacta, unul dintre cei mai mari producători locali de lactate, având simbolul bursier PRAE, s-a cerut insolvenţa, conform datelor de pe site-ul Tribunalului Braşov, unde a fost depus dosarul. Conform datelor de pe site-ul tribunalului cererea a fost făcută de  creditor(Prodlacta SA n-red), iar la creditor este trecută compania SC SLF PROTECT SECURITY SRL, PRIN REPREZENTANT LEGAL.

Prodlacta este unul dintre cei mai mari producători de lactate, având o unitate de producţie în cartierul Bartolomeu din Braşov. În 2022, compania a raportat o cifră de afaceri de 142 de milioane de lei, în creştere cu 34% faţă de anul precedent. Profitul net a depăşit 2 milioane de lei, de peste trei ori mai mare decât în anul precedent. Numărul de angajaţi a fost de aproape 300, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.

Prodlacta este listată la Bursa de Valori Bucureşti, având simbolul PRAE. Compania avea în primul semestru datorii curente de peste 30 de milioane de lei.

Dacă cererea de insolvenţă se aprobă, Prodlacta ar fi la a doua experienţă de acest fel. În 2011, Prodlacta a intrat în insolvenţă însă după circa doi ani a scăpat de această etapă.

Prodlacta are 42,1 mil. lei capitalizare, iar cei mai mari acţionari sunt JLC Germany GmbH (27,91%), JLC SA Chişinău (27,53%), JLC Investment GmbH (10,73%) şi statul român, prin AAAS (3,74%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO