Retail&Agrobusiness

Tranziţie în carieră: Silviana Petre-Badea preia funcţia de director general al Cramei SERVE după opt ani la vârful companiei de consultanţă imobiliară JLL Romania

Tranziţie în carieră: Silviana Petre-Badea preia...

Autor: Cristina Bellu

08.05.2024, 09:53 198

Silviana Petre-Badea este noul director general al producătorului de vinuri Serve, preluând responsabilitatea conducerii businessului de la mama sa, Mihaela Tyrel de Poix, co-fondator al primei crame private din România.

Anterior acestei numiri Silviana Petre-Badea s-a aflat, timp de opt ani, la vârful companiei de consultanţă imobiliară JLL Romania, iar în prezent a rămas membru non executiv în Boardul CEE al iO Partners.

Absolventă a Academiei de Studii Economice, Silviana Petre-Badea are o experienţă de 20 de ani în consultanţă real-estate, dintre care ultimii 10 ani în top management. De la cârma afacerii familiei, ea va promova excelenţa în interiorul companiei, va face noi recrutări şi va crea sisteme moderne, care să permită scalarea business-ului începând din 2025.

În echipă va rămâne în continuare şi Mihaela Tyrel de Poix care va acompania tranziţia, iar Paul Badea, fratele său, va prelua poziţia de Non Executive Partner, din care va gestiona relaţia cu anumiţi clienţi şi parteneri strategici şi va participa la creionarea strategiei pe termen lung a companiei.

„Vrem ca SERVE să rămână o companie pentru care oamenii să îşi dorească să lucreze şi cu care partenerii să dorească să facă business. Avem forţa să stăm alături de alţi producători cu aceleaşi valori şi viziune în a poziţiona vinul ca brand de ţară pentru România”, spune Silviana Petre-Badea.

Crama SERVE, situată în regiunea viticolă Dealu Mare, din judeţul Prahova, are o capacitate de producţie de 500.000 de sticle de vin anual, iar anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri de 2 milioane de euro, în creştere faţă de anul anterior.

Compania explorează în prezent oportunităţi atât în zona de producţie, cât şi în cea de marketing şi vânzări, respectiv cultura şi vinul BIO, sustenabilitate şi ESG în viticultură, inovaţie în packaging pentru reducerea amprentei de carbon, demistificarea vinului pentru consumatori şi oenoturism.

În 1994, contele francez Guy Tyrel de Poix împreună cu Mihaela de Poix puneau bazele uneia dintre celei mai mari şi mai de succes afaceri viticole, înfiinţând prima firmă privată de vinuri din România. Vinurile SERVE au obţinut peste 250 de medalii începând cu anul 1996, când merlot Chevalier de Dionys 1995 lua medalie de bronz la competiţia Selections Mondiales din Canada. Totodată, Guy si Mihaela de Poix au readus soiul Fetească Neagră în atenţia viticultorilor şi a iubitorilor de vinuri, iar SERVE este autorul primului vin Fetească Neagră notată cu peste 90 puncte Parker.

 
 
 
 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO