Retail&Agrobusiness

TRANZACŢIE. Alin Zamfira, fondatorul grupului Cathedral din Buzău, intră în acţionariatul Abatorului Periş cu o participare de 40%, în schimbul a trei unităţi de procesare şi comercializare a cărnii

TRANZACŢIE. Alin Zamfira, fondatorul grupului Cathedral...

Autor: Florentina Niţu

21.12.2023, 11:59 3916

Grupul Cathedral din Buzău, deţinut Alin Zamfira, intră în acţionariatul Abatorului Periş cu o participare de 40%, în schimbul a trei unităţi de procesare şi comercializare a cărnii. În urma tranzacţiei, Alin Zamfira va deţine şi funcţia funcţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie, în locul lui Jabbar Kanani, care este şi fondatorul Agricover. Consiliul Concurenţei a fost deja notificat, iar tranzacţia se finaliza după primirea deciziei.

„M-am format ca sportiv de performanţă şi principiile de «fair play»pe care le-am învăţat din sport le aplic şi în afacerile mele, în relaţia cu partenerii. Prin această unire a forţelor, îmi doresc să ajungem un model de performanţă şi calitate în promovarea produselor cu specific românesc”, a spus Alin Zamfira, antreprenorul ce deţine Grupul Cathedral.

Grupul Cathedral şi-a început activitatea în anul 2015, cu dorinţa să ducă în marile lanţuri de magazine produse cu specific românesc. Astăzi, din grup fac parte două unităţi specializate de procesare a cărnii, Cathedral Distribution şi Policalita, precum şi Almado Total Distribution, care deţine o reţea de 12 magazine specializate în judetele Buzău, Vrancea şi Bacău. Afacerea consolidată generează venituri de aproximativ 40 milioane euro pe an, având peste 300 de angajaţi.

„Consolidarea industriei este o necesitate în condiţii de piaţă dificile şi ne va permite să oferim consumatorilor o gamă largă de preparate cu specific românesc, în completarea produselor ultra-proaspete oferite deja de Abatorul Periş. Urmărim astfel dezvoltarea pe lanţul valoric de procesare performant, pentru a aduce clienţilor noştri produse româneşti de cea mai bună calitate”, a spus Bogdan Grama, directorul general al companiei Abatorul Periş.

Abatorul Periş este cel mai mare procesator al porcilor şi cărnii de porc din sud-estul ţării şi deţine la Niculeşti, judeţul Dâmboviţa, una dintre cele mai moderne facilităţi de producţie, cu o capacitate de procesare de 500.000 de capete anual, potrivit reprezentanţilor companiei. Compania a fost înfiinţată în 2019, în urma unor investiţii de peste 20 mi­lioane de euro în retehnologizarea şi creşterea capacităţii de producţie. Produsele companiei sunt comercializate în marile lanţuri de magazine, cât şi în reţeaua proprie de 30 de magazine de carne sub marca Periş. Abatorul Periş are peste 400 de angajaţi si estimează pentru 2023 o cifră de afaceri de 100 milioane de euro.

„Industria de carne traversează o periodă dificilă şi am ales să ne unim forţele cu Alin pentru că este un antreprenor tânăr, energic, competent, şi cu spiritul unui sportiv de performanţă. Rămân consecvent ideii că orice afacere antreprenoriala are nevoie, din când în când, de un suflu nou, adus de tânăra generaţie pentru a continua să performeze şi să inoveze.” a declarat Jabbar Kanani, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Abatorul Periş.

Alin Zamfira, originar din judeţul Buzău, este unul dintre cei mai tineri investitori, din industria de carne din România, care s-a dezvoltat extrem de rapid în ultimii ani.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO