Retail&Agrobusiness

Tranzacţia prin care fraţii Pavăl de la Dedeman, prin vehiculul lor de investiţii, cumpără 30% din businessul format din Farmacia Tei şi Bebe Tei, aprobată de Consiliul Concurenţei

Tranzacţia prin care fraţii Pavăl de la Dedeman, prin...

Autor: Cristina Bellu

20.07.2022, 11:44 679

Consiliul Concurenţei anunţă că a autorizat tranzacţia prin care Pavăl Holding, vehiculului de investiţii al fraţilor Adrian şi Dragoş Pavăl de la Dedeman, intră în acţionariatul companiilor Farmacia Tei şi Bebetei Investments Group.

“În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, spun reprezentanţii Consiliului Concurenţei .

În luna aprilie, fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, fondatorii retailerului de bricolaj Dedeman, cea mai puternică afacere antreprenorială locală după cifra de afaceri, au cumpărat un pachet de 30% din acţiuni în cadrul grupului format din Farmacia Tei şi Bebe Tei.

Cele două părţi implicate nu au comunicat valoarea tranzacţiei, însă ea este estimată de ZF la 70-90 mil. euro pe baza datelor existente.

Farmacia Tei a ajuns în 2021 la afaceri de 867 mil. lei, în creştere cu 15% faţă de anul anterior, în timp ce profitul companiei s-a apropiat de 40 mil. lei, în creştere cu 40%, reiese din calculele ZF.

Dedeman, cea mai puternică afacere antreprenorială, integral controlată de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl, a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 10,03 miliarde de lei, fiind pentru prima oară când liderul pieţei de bricolaj din România sparge acest prag de două cifre, potrivit datelor publicate la Ministerul de Finanţe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO