Retail&Agrobusiness

Transavia, unul dintre cei mai mari producători de carne de pui, exportă circa 30% din producţie în aproape 30 de ţări

Transavia, unul dintre cei mai mari producători de carne...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

03.10.2023, 11:46 8382

♦ Compania va participa în perioada 7-11 octombrie la târgul ANUGA de la Koln, cel mai mare eveniment de acest gen dedicat industriei alientare şi a băuturilor.

Transavia, unul dintre cei mai mari producători din industria avicolă din România, exportă în 30 de ţări, între care Bulgaria, Croaţia,  Congo, Estonia, Franţa, Germania, Grecia,  Irlanda, Italia, Lituania, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Serbia, Slovacia, Ungaria.

„Cel mai mare atu pe care îl avem este faptul că suntem 100% integraţi, de la bob la furculiţă (...). Cei aproape 20 ani de când exportăm şi-au pus amprenta pozitiv şi pe imaginea României ca exportator de carne de pui, care acum este apreciată în lume”, a declarat Daniel Opriş, director vânzări externe în cadrul Transavia. Compania va participa la ANUGA din Koln (Germania), cel mai important târg internaţional dedicat industrie alimentare şi de băuturi.

Aproximativ 30% la sută din producţia anuală a afacerii de familie din inima Transilvaniei merge către export, în mai multe state europene şi de pe alte continente.

Transavia a terminat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 991 de mi­lioane de lei (pes­te 200 mil. euro), în creştere cu 25% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Avansul vine în contextul în care anul trecut compania deţinută de Ioan Popa a absorbit Avicola Braşov, cealaltă societate importantă din grup activă în domeniul creşterii păsărilor.

Unul dintre cei mai mari angajatori români, Transavia are în prezent aproape 2.400 de angajaţi, care activează preponderent în cele 31 ferme de creştere a păsărilor şi în cele 4 ferme de producţie vegetală, în fabrica de nutreţuri combinate, în cele 3 abatoare de ultimă generaţie şi în fabrica de procesare a cărnii. În fermele Transavia, localizate în 8 judeţe din România, se produc anual peste 100.000 de tone de carne de pui.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO