Retail&Agrobusiness

Tatian Diaconu, CEO Nhood, dezvoltator Coresi Braşov: Din partea noastră, a dezvoltatorilor, ne găsim într-o perioadă de platou. Am făcut cardio cam 10 luni până acum, intens, cu o piaţă destul de volatilă

ZF Investiţi în România – Braşov

Tatian Diaconu, CEO Nhood, dezvoltator Coresi Braşov:...

Autor: Mircea Nica

14.11.2022, 18:44 305

Dezvoltatorii imobiliari se află într-o perioadă de platou, după ce în ultimele 10 luni, preţurile materialelor de construcţii au fost foarte volatile, a spus Tatian Diaconu, CEO Nhood, dezvoltator Coresi Braşov, în cadrul Conferinţei ZF Investiţi în România, organizată la Braşov, un proiect al Ziarului Financiar şi CEC Bank.

“Din partea noastră, a dezvoltatorilor, ne găsim într-o perioadă de platou. Am făcut cardio cam 10 luni până acum, intens, cu o piaţă destul de volatilă. În primul rând creşterea preţurilor la construcţii, de anul trecut din octombrie până prin iunie anul acesta, nu mai ştiam să bugetăm. De la o săptămână la alta, uneori de la o zi la alta, furnizorii de materiale umblau la preţuri şi atunci devenise imposibil sau uşor neserios să mai punem un produs la vânzare având şi pretenţia că putem onora contractual la finalul construcţiei. Acum s-a stabilizat, este o piaţă de platou. Pe alocuri preţurile au luat-o puţin în spate. Ne permite să mai respirăm şi ne permite să ne uităm la o nouă paradigmă”, a explicat Tatian Diaconu.

Ce a mai spus Tatian Diaconu, CEO Nhood, dezvoltator Coresi Braşov:

♦ Noua paradigmă nu este, din punctul nostrum de vedere o pregătire pentru criză, ci mai degrabă o modificare a comportamentului. Asta observăm cel puţin în zona rezidenţială, unde clientul devine mult mai exigent, în principal în zona de consum de electricitate. Ultimele facturi ne dovedesc că trebuie să inovăm.

♦ În mall pare că nimic nu ne poate atinge. Nivelul de consum a depăşit anul 2019. La Braşov, în Coresi, nivelul cifrelor de afaceri au depăşit 2019.

♦ În cazul nostru nu sunt chiriaşi noi. A fost o perioadă foarte complicată, pandemia, post-pandemia pe care am trecut-o cu bine, iar consumul pare mai degrabă accelerat decât în stagnare. Asta se vede şi în cifrele macro. Dacă o să ţină, cât o să ţină sau dacă o să avem o frână, o să vedem

♦ Aş remarca tot la Braşov, o tendinţă interesantă pe piaţa de birouri. Dacă în Bucureşti au fost mulţi operatori de birouri care au renunţat la metri pătraţI, în acest context de muncă hibrid la Braşov piaţa este stabilă. Avem foarte puţini chiriaşi care au venit să negocieze metri pătraţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO