Retail&Agrobusiness

Sorin Minea, producătorul de mezeluri Angst: „Preţul cărnii de porc a crescut cu peste 30% în ultimele patru luni”

Sorin Minea, producătorul de mezeluri Angst: „Preţul...

Autor: Roana Rotaru

18.07.2017, 19:03 2044

Sorin Minea, CEO-ul grupul Angst cu activităţi în producţia de mezeluri, lactate şi mâncare gătită, un business de 30 mil. euro în 2016, spune că plăteşte în prezent cu 35% mai mult pe kilogramul carne de porc în carcasă faţă de cât plătea în aceeaşi perioadă din 2016, după ce preţul cărnii de porc în carcasă a ajuns să se vândă cu 9,7 lei pe kilogram.

„Preţul materiei prime a fost într-adevăr mare în ultimul an şi creşte întruna uşor-uşor. În ultimele patru luni preţul cărnii de porc a crescut cu peste 30%.  Acum eu cumpăr carne de porc în carcasă cu 9,70 lei pe kilogram, faţă de 7-7,2 lei pe kilogram anul trecut în aceeaşi perioadă. Vorbesc de preţurile fără TVA în România”, a declarat recent Sorin Minea pentru ZF. 

Valoarea pieţei de carne se ridică la circa 3 mld. de euro anual. Printre cei mai mari pro­du­că­tori de carne de porc din România se numără Smithfiled Prod, Premium Porc, Porkprod şi alţii. Românii consuma 31,3 kilograme de carne de porc pe an, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică aferente anului 2015, faţă de 23 kilo­grame carne de pasăre sau doar 2,2 kilograme de carne de ovine şi caprine pe an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO