Un antreprenor din Gherla, judeţul Cluj a pornit în urmă cu un an un business cu produse din carne după reţete italieneşti, dar şi reţete tradiţionale. Simion Tintelecan, fondatorul brandului Carmangeria Pasini, a lucrat 17 ani în Italia, dar s-a întors acasă, unde a investit câteva zeci de mii de euro într-o măcelărie.
„Experienţa trăită în Italia şi siguranţa că o să producem diferit de ce este pe piaţă în acest moment m-au făcut să mă întorc. Cei 17 ani petrecuţi în Italia au fost o şcoală foarte importantă. (…) Am venit în România să fac un lucru bun şi să-mi schimb statutul. Acolo eram angajat, acum sunt propriul meu stăpân. Ar veni şi alţi oameni înapoi în România dacă sunt susţinuţi să facă ceva, iar noi cei din ţară trebuie să le arătăm că se poate face ceva“, spune Simion Tintelecan, fondatorul brandului Carmangeria Pasini.