Retail&Agrobusiness

ROCA Agri RDF, holdingul din agricultură al Roca Investments, estimează venituri de 132 mil. euro la finalul anului. Pe termen mediu, compania vizează listarea pe piaţa principală a BVB

ROCA Agri RDF, holdingul din agricultură al Roca...

Autor: Cristina Bellu

18.11.2022, 12:22 223

Holdingul din agricultură ROCA Agri RDF, care deţine companiile RDF Agricultură şi Adidana Agricultură, estimează veniturile consolidate de 132 mil. euro la finalul acestui an.

Compania, lansată în luna iulie sub umbrela ROCA Investments, se află în curs de finalizare a tranzacţiei prin care urmează să preia integral controlul asupra producătorului clujean de cereale şi de ulei şi trader de inputuri agricole Dachim, în urma căreia suprafaţa agricolă exploatată de ROCA Agri va ajunge la 4.000 de hectare, potrivit datelor transmise vineri de oficialii companiei.

Pe termen mediu, instituţia vizează listarea la bursă, pe piaţa principală, şi ţinteşte să devină o companie one – stop – shop pentru fermieri, prin produse şi servicii integrate, adaptate agriculturii moderne.  

Recent, performanţele RDF au fost recunoscute în cadrul programului Deloitte “Best Managed Companies”, care a evaluat modul în care este organizat şi condus businessul raportat la bunele practici internaţionale pe baza a patru indicatori–cheie: strategia companiei, cultură şi angajament, inovaţie şi resurse, guvernanţă şi aspecte financiare.

„Potenţialul extraordinar al sectorului agricol, precum şi al business-urilor antreprenoriale româneşti sunt subliniate prin asemenea performanţe şi mecanisme prestigioase de recunoaştere, care aduc valoare adăugată întregii economii a României. În viitor vizăm reorganizarea companiilor din portofoliu, crearea unor centre strategice logistice, dar şi dezvoltarea unor noi mecanisme de finanţare pentru agricultura locală,” spune Florin Deznan, CEO ROCA Agri RDF.

Certificarea „Best Managed Companies” este oferită companiilor antreprenoriale ale căror practici respectă un set de standarde internaţionale obiective, evaluate conform metodologiei validate de Deloitte la nivel internaţional.

Companiile participante la această primă ediţie a programului au o cifră de afaceri între 10 şi 75 de milioane de euro.

Compania RDF, înfiinţată în anul 1995, este unul dintre principalii jucători zonali pe piaţa distribuţiei de inputuri (îngrăşăminte chimice, seminţe şi produse pentru protecţia plantelor) şi comerţului cu cereale.

Anul trecut, RDF a finalizat o investiţie de 3 milioane de euro pentru extinderea capacităţii de depozitare şi dezvoltarea activităţii, iar la finalul T3/2022 a depăşit cifră de afaceri de 100 de mililoane de euro.  Compania şi-a triplat în ultimii trei ani suprafaţa agricolă exploatată, ajungând la 2.000 ha la finalul anului 2021, faţă de 600 ha în 2019,

RDF operează două baze pentru depozitare în proprietate, cu o capacitate totală de stocare de 45.000 de tone şi un flux tehnologic care permite preluarea a 100 t /oră de produse agricole şi depozitarea acestora.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO