Retail&Agrobusiness

ROCA Agri RDF, holdingul din agricultură al Roca Investments, planifică să devină o soluţie de tip one-stop-shop pentru fermieri. Pe termen mediu, compania vizează listarea pe piaţa principală a bursei de la Bucureşti

Florin Deznan, Preşedintele Consiliului de Administraţie ROCA Agri RDF

Florin Deznan, Preşedintele Consiliului de Administraţie ROCA Agri RDF

Autor: Cristina Bellu

04.08.2023, 11:30 1195

Holdingul de agricultură ROCA Agri RDF, care deţine companiile RDF Agricultură, RDF SA, Adidana Agricultură, Dachim şi Supliment, planifică să devină un jucător de tip one-stop-shop pentru fermieri şi să aducă inovaţie în agricultura românească, prin intermediul unei abordări digitalizate, cu productivitate crescută.

În plus, prin transferul know-how-ului către partenerii săi, holdingul încurajează dezvoltarea sustenabilă a agriculturii locale, promovează practici responsabile şi eficiente şi contribuie la creşterea acestui sector vital pentru economie şi mediu.

“Agricultura competitivă a viitorului, cea care se va tranzacţiona pe marile burse internaţionale, este agricultura sustenabilă, iar România are toate atributele pentru a redeveni un jucător strategic pe harta europeană a agriculturii. De aceea, aplicarea unor principii solide, măsurabile prin intermediul rapoartelor anuale de sustenabilitate, reprezintă un pas înainte în strategia noastră de scalare a acestui sector strategic al ţării,” spune Florin Deznan, Preşedintele Consiliului de Administraţie ROCA Agri RDF.

Compania a publicat recent primul său Raport de Sustenabilitate, aferent anului 2022, care evaluează impactul generat de activităţile sale asupra ariilor sociale, economice şi de mediu şi anunţă pilonii strategici care guvernează acţiunile de sustenabilitate ale grupului.

Raportul stabileşte un nou set de standarde la nivelul agriculturii româneşti, identificând 5 piloni strategici de sustenabilitate pentru ROCA Agri RDF: Capitalul de Dezvoltare şi Investiţii, Agricultură Sustenabilă şi Trading, Produse Sustenabile, Capitalul Natural şi Capitalul Social.

"La ROCA Agri RDF, ne-am asumat cu hotărâre rolul de a fi pionieri în promovarea unei agriculturi sustenabile în România. Ne concentrăm eforturile şi resursele pentru a dezvolta şi pune la dispoziţie fermierilor soluţii inovatoare şi eficiente, care să contribuie la creşterea sustenabilă a sectorului agricol", adaugă Alexandru Savin, CEO ROCA Agri RDF.

Între priorităţile holdingului sunt incluse, astfel, achiziţia de ferme şi terenuri de înaltă calitate, atragerea altor companii relevante în cadrul holdingului, dezvoltarea ariei de producţie şi a celei de logistică, zonarea climatică, investiţii în cercetare şi dezvoltare aplicată pentru obţinerea de produse de calitate şi certificate, gestionarea resurselor naturale şi protejarea biodiversităţii sau investiţii în programe de educaţie pentru fermieri şi angajaţi, inclusiv în programe de leadership pentru agricultori.

ROCA Agri RDF îşi prezintă în cadrul Raportului şi Strategia de Sustenabilitate, care prioritizează multiple obiective ale agriculturii sustenabile, precum protejarea şi conservarea biodiversităţii, reducerea amprentei de carbon, adaptarea inteligentă la schimbările climatice, abordări corecte de business, optimizarea responsabilă a resurselor naturale şi implementarea tehnologiilor inovatoare.

Entităţile incluse în procesul de raportare sunt companiile care fac parte din Holdingul ROCA Agri RDF:  RDF SA, RDF Agricultură şi Adidana.

Raportul de Sustenabilitate nu se referă la activitatea companiilor Supliment şi Dachim, achiziţionate recent de ROCA Agri RDF, acestea fiind integrate în holding la finalul anului 2022.

Holdingul ROCA Agri RDF a fost lansat în luna iulie 2022 şi vizează, ca obiectiv pe termen mediu, listarea pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti.

În 2022, holdingul a generat afaceri de peste 156 milioane de euro (cifră raportată la decembrie 2022) şi şi-a dublat suprafaţa agricolă exploatată, ajungând la un total de 4.000 de hectare. Prin intermediul companiilor deţinute, cu activităţi în plină expansiune naţională, holdingul este unul dintre principalii jucători pe piaţa producţiei şi distribuţiei de inputuri, precum şi a comerţului cu cereale.

ROCA Investments, acţionarul majoritar al ROCA Agri RDF, este un brand fondat de Impetum Group. Compania cea mai dinamică de private equity din România, ROCA Investments este specializată în preluarea, în calitate de acţionar majoritar, a companiilor antreprenoriale de dimensiune medie şi transformarea acestora în performeri în sectoarele strategice în care activează.

Prin intermediul holdingurilor şi companiilor sale, ROCA Investments este prezentă în 14 judeţe ale ţării, în 2 sectoare de activitate strategice pe care s-a specializat: sectorul industrial, prin intermediul holdingului ROCA Industry, şi sectorul de agribusiness, prin intermediul holdingului ROCA Agri RDF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO