Retail&Agrobusiness

Retailerul irlandez Primark vrea să deschidă al treilea magazin din România în Iulius Town, complexul dezvoltat în Timişoara de grupul Iulius. Inaugurarea, în a doua jumătate a anului 2024

Retailerul irlandez Primark vrea să deschidă al treilea...

Autor: Cristina Bellu

20.11.2023, 12:34 190

Retailerul irlandez Primark, care a deschis primul magazin din România în decembrie 2022, a anunţat că intenţionează să deschidă un al treilea magazin în ţară, în Iulius Town, complexul mixed-use dezvoltat de compania imobiliară Iulius în Timişoara.

Magazinul va fi prima unitate Primark din vestul ţării şi urmează să fie inaugurat în a doua jumătate a anului 2024, potrivit oficialilor companiei.

„Ne bucurăm să anunţăm următorul nostru magazin din România, care se va deschide în Iulius Town Timişoara, în a doua jumătate a anului 2024. (...) Magazinul va deveni a treia noastră locaţie din România şi reprezintă o altă etapă importantă în expansiunea noastră pe această piaţă, precum şi în regiunea mai largă a Europei Centrale şi de Est (ECE).”, spune Maciej Podwojski, Director ECE, Primark.

Primark a intrat pe piaţa românească în decembrie 2022, odată cu deschiderea primei sale locaţii în ParkLake Shopping Centre, Bucureşti. Şase luni mai târziu, în iunie 2023, retailerul a deschis un al doilea magazin în oraş, în centrul comercial AFI Cotroceni.

Distribut pe aproximativ 3.000 de metri pătraţi de spaţiu retail, noul magazin va comercializa toate articolele aflate în portofoliu printre care şi produse sub marca Primark Cares, segment aflat în continuă creştere.

În prezent, 50% din hainele Primark sunt realizate folosind materiale reciclate sau materiale provenite din surse sustenabile, iar retailerul s-a angajat să atingă pragul de 100% până în 2030.

„Intrarea Primark pe piaţa românească la sfârşitul anului trecut a reprezentat un moment de referinţă pentru piaţa locală de specialitate. Ne bucurăm să aducem în Iulius Town Timişoara primul magazin Primark din afara Bucureştiului, un brand care este cu siguranţă foarte aşteptat de clienţii din Timişoara, din regiune şi chiar din străinătate”, adaugă Oana Diaconescu, Director Leasing IULIUS.

Primark deţine peste 400 de magazine la nivel global şi continua să se extindă pe pieţe noi şi existente cu obiectivul de a ajunge la un număr de 530 de magazine până la sfârşitul anului 2026, inclusiv pe noua piaţă din Ungaria.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO