Retail&Agrobusiness

Retailerul electroIT Altex, controlat de Dan Ostahie, a intrat în pandemie în clubul miliardarilor în euro după ce businessul a crescut cu 24%, de două ori peste piaţă

Retailerul electroIT Altex, controlat de Dan Ostahie, a...

Autor: Cristina Roşca

27.05.2021, 10:21 1205

Altex, liderul pieţei locale de electroIT, a încheiat anul trecut cu afaceri de peste 5 mld. lei (peste 1 mld. euro) după o creştere de 24%, de două ori mai rapidă decât cea a pieţei de profil în ansamblul său.

Compania devine astfel un nou membru în clubul miliardarilor în euro ca cifră de afaceri. În rândul afacerilor antreprenoriale Altex este al doilea după Dedeman, pe când la nivel de grup îşi face loc şi businessul farma Catena-Fildas.

Businessul Altex a crescut cu 24% în timp ce piaţa de bunuri de folosinţă îndelungată a avansat cu 12,5% în pandemie faţă de anul 2019, conform studiului GfK Pulse România. Spre comparaţie, la debutul pandemiei jucătorii din piaţă mizau pe scăderi de 30-50%. În realitate însă, vânzările s-au apropiat pentru prima dată în istorie de 4 mld. euro şi trendul rămâne ascendent. Oamenii au stat mai mult acasă şi au investit în produse electroIT care le-au făcut viaţa mai uşoară.

În primul an de pandemie Altex şi-a majorat şi profitul net cu 64% la 123 mil. lei, iar numărul de salariaţi a trecut de 4.000, plus 500.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO