Retail&Agrobusiness

Recaş investeşte un milion de euro în creşterea capacităţii de producţie

Recaş investeşte un milion de euro în creşterea...

Autor: Laurentiu Cotu

29.08.2014, 00:05 396
Producătorul de vin Cramele Recaş, afacere deţinută de familile Cox, Gheorghe Iova şi Ioan Georgiu, şi-a bugetat pentru acest an investiţii de aproximativ un milion de euro în creşterea capacităţi de fabricaţie şi depozitare cu 3 milioane de litri, construirea unui spaţiu pentru depozitarea vinului îmbuteliat de 1.000 mp şi achiziţionarea unor utilaje şi echipamente agricole.
 
Recaş administrează în jur de 1.000 de hectare de viţă-de-vie în judeţul Timiş, iar în ultimii ani au mai fost plantate aproximativ 400 de hectare, banii venind în prin­cipal din fonduri europene. Plan­ta­ţiile noi de vie, plantate în 2012-2013, investiţie de 2,5 mil. euro, vor începe să intre pe rod în acest an. „Piaţa a evoluat în linia ulti­mi­lor doi ani, cu o migrare către entry level, segment care ori­cum a coborât ca preţ mediu de raft. În schimb, segmentul su­perior cunoaşte o uşoară revigorare, datorită, pe de o parte, apa­riţiei de noi crame cu produse bune, iar pe de altă parte creş­terii gradului de cunoaştere a clienţilor“, au declarat pen­tru ZF Transilvania reprezentanţii companiei Cramele Recaş.
 
Compania Cramele Recaş face parte din grupul Recaş alături de companiile Cramele Recaş Prod şi Cramele Recaş Group. În primul semestru, la nivel de grup s-a realizat o creştere de 6% a afacerilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după ce în 2013 afacerile Recaş au ajuns la aproximativ 24 mil. euro, în creştere cu aproape 17% faţă de anul anterior. Pentru acest an, producătorul de vin mizează pe o creştere cu 21-22% a afacerilor, astfel că vânzările Recaş s-ar putea apropia de pragul de 30 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO