Retail&Agrobusiness

„Rebuild Ukraine”: Mediul de business din România şi din regiune participă la reconstrucţia Ucrainei. „Este o oportunitate să ieşim pe pieţe noi”

„Rebuild Ukraine”: Mediul de business din România...

Autor: Ramona Cornea

14.11.2023, 15:38 203

Mediul de business din România şi din regiune participă la reconstrucţia Ucrainei. Companiile din piaţa de construcţii şi din cea din energie din România şi din regiune participă la expoziţia internaţională Rebuild Ukraine, din Varşovia, Polonia, un târg organizat pentru a implica jucătorii regionali în reconstrucţia Ucrainei.

Pentru antreprenorii de pe piaţa locală, acest eveniment este o oportunitate de a ieşi pe pieţe noi, de a găsi parteneri de pe pieţe la care până acum nu au avut acces.

„Noi suntem pregătiţi să mergem către pieţe externe şi ne construim strategia astfel încât, în acord cu politicile grupului, să devenim jucători relevant la nivel de grup. Ucraina poate fi o piaţă importantă. Pieţele din jurul României sunt importante pentru noi, începem să ne uităm către ele şi ne dorim să ne dezvoltăm programat, adică nu vrem săne dispersăm foarte multă atenţia. Vrem să luăm ţară cu ţară. Printre priorităţile noastre acum este dezvoltarea, trecerea la nivel superior în Republica Moldova şi atacul direct aici, în zona de Ucraina şi de Bulgaria, lucruri pe care vrem să le facem în perioada care urmează”, a spus Bogdan Pîrvu, CEO-ul producătorului de vopsele Evolor, companie din portofoliul ROCA Industry.

Grupul ROCA Industry, specializat pe segmentul materialelor de construcţii, este prezent la expoziţia Rebuild Ukraine cu reprezentanţi din toate companiile din toate companiile sale. ROCA Industry deţine direct şi indirect opt compani  active în producţia de materiale de construcţii. Este vorba despre BICO Industries (producător de plasă din fibră de sticlă), Evolor (producător de vopsele şi lacuri), Eco Euros Doors (producător de uşi destinate construcţiilor rezidenţiale), Dial (producător de produse din fir metalic), Electroplast (producător de cabluri electrice), precum şi producătorii de fibră de sticlă Terra, Europlas şi Iranga, prin intermediul BICO Industries.

Printre reprezentanţii autorităţilor din regiune a fost şi German Galushchenko, ministrul energiei din Ucraina, care a vorbit şi despre oportunităţile de business care pot veni pentru mediul de business din regiune odată cu reconstrucţia Ucrainei.

„Povestea Ucrainei este o poveste a oportunităţilor. Este foarte important ca proiectele şi toate planurile noastre de viitor pentru recuperarea Ucrainei, una cu multe oportunităţi, să fie o poveste care este scrisă chiar acum şi vă pot da o mulţime de exemple de cazuri de succes care au fost deja realizate în Ucraina în timpul războiului”, a spus ministrul în cadrul evenimentului. 

Evenimentul Rebuild Ukraine are loc în perioada 14 – 15 noiembrie, în Varşovia, şi reuneşte 579 de companii din 30 de ţări, printre care şi România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO